Három Generáció


Tisztelt Páciensek!

Az aktuális járványügyi vészhelyzetre tekintettel a Három generációval az egészségért program II keretén belül pácienseink részére online lehetőséget biztosítunk a program tesztjeink kitöltéséhez.

A megadott linkekre kattintva, több témában van lehetőségük tesztek kitöltésére és beküldésére!

Ezek az Online Tesztek Menüpotban érhetőek el -  - használatukhoz egy Előzetes beleegyező nyilatkozat kitöltése szükséges!


.


Online Pszichológiai szakanyagok

Napjainkban különösen fontossá vált mentalis egészségünk megóvása.

A járványügyi vészhelyzethez alkalmazkodva, a betegek biztonságát szem előtt tartva praxisközösségünk a tervezett csoportos pszichológiai előadások helyett online biztosítja különböző tematikákban szakanyagokat, teszteket.


Ezek az Online Tesztek Menüpotban érhetőek el -  - használatukhoz egy Előzetes beleegyező nyilatkozat kitöltése szükséges!


Online Gyógytorna

A járványügyi vészhelyzethez alkalmazkodva, a betegek biztonságát szem előtt tartva praxisközösségünk a tervezett csoportos gyógytorna foglalkozások helyett online biztosítja különböző tematikákban az alábbi gyógytorna videókat.

Radován Ildikó gyógytornász (30 éves szakmai gyakorlat, jelenleg magángyógytornász a szigetszentmiklósi kistérségben, 3 éve mozgásszervi szűrés végzése a városi nagycsoportos óvodások körében az Önkormányzat megbízásában) által praxisközösségünk számára biztosított gyógytorna gyakorlat videókat, melyek egyenként körülbelül 20 percesek.

Ezen Videók az Online Tesztek Menüpotban érhetőek el -  - használatukhoz egy Előzetes beleegyező nyilatkozat kitöltése szükséges!


.


Szív érrendszeri szűrési felhívás

Tisztelt Páciensek! Jelen felhívás keretében lehetőség nyílik a szív- és érrendszeri megbetegedések korai felismerését elősegítő vizsgálatokban történő önkéntes, díjmentes részvételre a háziorvosi praxisba bejelentkezett 40-65 év közötti páciensek részére.

Ne kockáztasson tovább, vegyen részt a szűréseken háziorvosánál!
Kérjük, hogy a vizsgálatokban való részvétel előtt egyeztessen időpontot a háziorvosi rendelőjében.
A szív-érrendszeri rizikó felmérése a 40-65 éves korosztály részvétele ajánlott.

Ezek az Online Tesztek Menüpotban érhetőek el -  - használatukhoz egy Előzetes beleegyező nyilatkozat kitöltése szükséges!

Bővebben itt olvashat a témáról!.


Lelki Egészség                                                  

A stressz óhatatlanul együtt jár a mindennapi élettel. Amikor ez állandósul, az agy és a test egyéb sejtjeinek károsodását eredményező kémiai majd érrendszeri változások következnek be. A stressz csökkentése kedvezően hat a szellemi egészségre és csökkenti a demencia előfordulásának kockázatát.

Bővebben itt olvashat a témáról!.


Dohányzás
 
Praxisközösségünk egyik legfőbb célja a dohányzás visszaszorítása.
További szaksegítség, a leszokás támogatásában segítő eszközös vizsgálatok elvégzése érdekében keresse háziorvosát!


Ide Kattintva -
- elérhetik online szakanyagunkat a leszokás támogatásához. A szakanyag előzetes beleegyező kitöltése után tekinthető meg.


.


Allergia
 
A következő Linkre kattintva  - 
- Előzetes beleegyező nyilatkozat kitöltése után megtekinthetik praxisközösségünk által allergia tematikában biztosított szakanyagokat!
További eszközös vizsgálatok elvégzése, gyógyszeres kezelési lehetőségekkel kapcsolatos kérdéseivel keresse Háziorvosát!

 
.


Alkohol és egészség

A mértékletes, kulturált körülmények között történő alkoholfogyasztás ma a társadalmi kapcsolatok építésének és fenntartásának, az egyén kikapcsolódásának az elfogadott formája.
Az alkoholnak az egészségre gyakorolt hatása függ az elfogyasztott mennyiségtől az ivás gyakoriságától és formájától. További kérdések esetén vagy kezelési lehetőségekért forduljon kezelőorvosához!

Bővebben itt olvashat a témáról!


Lehetősége van teszt kitöltésére, mely  az Online Tesztek Menüpotban érhetőek el -  - használathoz egy Előzetes beleegyező nyilatkozat kitöltése szükséges!


.


Hepatitis C, B

A májgyulladás vagy hepatitisz (hepatitis) a máj heveny vagy idült gyulladásos megbetegedése, melyet elsősorban különböző vírusfertőzések, de más károsító hatások is okozhatnak.
További kérdések esetén, kezelési lehetőségekért forduljon kezelőorvosához.

Bővebben itt olvashat a témáról!
Lehetősége van teszt kitöltésére, mely  az Online Tesztek Menüpotban érhetőek el -  - használathoz egy Előzetes beleegyező nyilatkozat kitöltése szükséges!
 

.Demencia-memóriaromlás-szellemi hanyatlás

A demencia a gondolkodás, az érzelmek és a társas képességek hanyatlása, ami korlátozza a társas életet és a teljesítőképességet. Többnyire az agy igazolható betegségével jár együtt (idegsejtek igazolt károsodása). Mindenekelőtt a rövid távú emlékezet, mind a felidézés, mind a megjegyzés, távolabbról azonban a hosszú távú memória (emlékek eltűnése), a nyelv és a mozgás is érintett. A korábbi szellemi teljesítményhez képest mértékadó a már meglevő képességek elvesztése.

A memóriagondok általában 65 év felett jelentkeznek, de a kezdeti tünetek már 40 éves kor felett is megjelenhetnek.

A magasabb kognitív funkciók fokozatos elvesztése miatt károsodik az emlékezet, a gondolkodás, tájékozódás, megértés, számolás, tanulás, nyelv, véleményalkotás, döntéshozatal. Az öntudat tiszta. A demencia megállapításához a tüneteknek legalább féléven át fenn kell állniuk. Az érzékszervek a megszokott módon működőképesek, az érzékelés zavartalan. Mindezeket rendszeresen kísérik az érzelmi élet zavarai, az érzelmi kontroll, a motiváció és a társas viselkedés megváltozása. Lehet, hogy éppen ezek a változások a legfeltűnőbbek.


Bővebben itt olvashat a témáról!
-Dementia gyanúja esetén kérje háziorvosa segítségét annak kivizsgálásában, kezelésében!

Copyright - 2018 RuggoStudio All Rights Reserved